El dret a l'oblit s'estendrà més enllà de les fronteres europees
Els organismes que regulen la privacitat i la protecció de dades de la Unió Europea han acordat un seguit de directrius per a posar en marxa la decisió que va prendre el Tribunal Suprem Eruopeu i que permet als ciutadans de la Unió exigir que els motors de creca eliminin informació personal quan considerin que aquesta és perjudicial i irrellevant i/o ha quedat obsoleta.
Redacció TINET / Agències. Arran d'aquell acord, el principal motor de cerca, Google, elimina els resultats només en les versions europees de la seva pàgina web com a Google.es a Espanya, Google.fr a França o Google.de a Alemanya. En canvi, els resultats de les mateixes cerques segueixen sent visibles a la web global: Google.com. El grup de treball sobre protecció de dades de la Unió Europea analitza tècnicament i legalment, exigir a les empreses dels principals motors de cerca que l'eliminació de dades en base al dret a l'oblit inclogui els seus servidors .com.
Les directrius podrien fer-se públiques en breu. L'abast de l'aplicació del Dret a l'oblit ha dividit els experts i els encarregats de legislar-hi. Molts consideren que el fet de no incloure la versió .com de pàgines, com ara Google, limita l'efectivitat de la legislació aprovada al respecte per les institucions europees.
La mesura ha estat polèmica des del primer dia. Entre els seus detractors hi aquells que consideren que significa un atac a la llibertat d'expressió. De l'altra banda, els defensors també critiquen que els motors de cerca notifiquin als mitjans afectats que s'eliminaran les seves històries, perquè això dóna més visibilitat encara a allò que els afectats pretenen que s'oblidi.