El reusenc Guillem Latorre guanya el 19è TINET de narrativa curta amb el relat Found Footage

Els Premis TINET, Pin i Soler de Novel·la i Vidal Alcover de traducció es van conèixer durant la gala de lliurament dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona al Teatre Metropol

09.05.2016

Un relat que "presenta una bona història carregada de significat que inicia la narració en el moment àlgid i que es resol de manera sorprenent". Així descriu el jurat el relat guanyador de la dinovena edició del Premi TINET de narrativa que s'ha lliurat aquest dissabte al Teatre Metropol en el marc de la gala dels Premis Literaris Ciutat de Tarragona.

Els premi de novel·la Pin i Soler, que arribava enguanya a la 26a edició va ser per a l'escriptor mallorquí Carles Rebassa amb l'obra Cavallers dins la tempesta. D'altra banda, de les 20 obres presentades per al premi-beca Vidal Alcover de Traducció, finalment el jurat s’ha decantat pel treball de l’escriptora d’origen rus Xènia Dyakonova, que hi ha presentat Narracions de Nikolai Leskov (1831-1895). El Teatre Metropol va acollir una vetllada literària que va homenatjar l'escriptora tarragonina Olga Xirinacs.

Pel que fa al veredicte del 19è Premi de narrativa curta per Internet Tinet, el relat de Guillem Latorre Toral va Found Footage va ser l'escollit d’entre els 224 treballs presentats. El conte és -segons els jurat- una bona història, amb una descripció acurada de l’ambient. Es tracta d'una obra suggerent que cerca la complicitat del lector, ben narrada i ben resolta. La història parteix en el moment que hi ha un atemptat en una estació de metro. Quan la policia revisa les gravacions, es descobreix que abans de l’explosió hi ha hagut un individu que ha saludat a càmera.

El guanyador del Premi TINET i les obres finalistes

Guillem Latorre (Reus, 1985) és llicenciat en periodisme per la Universitat Rovira i Virgili. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació com Canal Reus TV o La Xarxa. També ha treballat de guionista a Televisió de Catalunya, en projectes com el Canal 3XL i actualment escriu pel Canal Súper 3. Viu a Reus on tira endavant el seu projecte personal, la productora audiovisual Hoi Poi Produccions. Si mai es perd, el podreu trobar al Keyboard Jazz Lounge de Reus.

A mésde l'obra guanyadora, el jurat va acorda seleccionar aquests altres 14 contes següents perquèsiguin publicats junt amb el guanyador per Cossetània Edicions:

Els guanyadors amb els organitzadors dels Premis Literaris1. Amor cec
2. De la mà de la memòria
3. Demà serà diferent
4. Dents noves
5. Devoció
6. Dones ocupades
7. El diari de Jane
8. El passat dels llangardaixos
9. En Peter i en Paul
10. Fesomies
11. Final d'estudis
12. Mamadou el pescador
13. Maricín
14. Walk Away

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l'Ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joiera Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.

Fotos: Mauri Fernández