Els ciutadans de Reus podran conèixer l'exposició a camps electromagnètics del seu domicili

07.04.2015

Els ciutadans de Reus que ho demanin podran obtenir la mesura del camp electromagnètic de radiofreqüència del seu domicili. L'Ajuntament de la capital del Baix Camp ofereix aquesta possibilitat amb l'objectiu d'ajudar a minimitzar la percepció del risc que una part de la ciutadania té respecte la possible relació entre l’exposició a les radiacions de camp electromagnètic de radiofreqüència i la salut.

Redacció TINET /Font: Ajuntament de Reus Aquesta actuació és possible arran del conveni de col·laboració amb el el Centre de telecomunicacions i tecnologies de la informació de la Direcció General de Telecomunicacions i Societat, dins el projecte de la Governança Radioelèctrica. Fruit d’aquest acord, l’Ajuntament de Reus disposa temporalment d’un equip per mesurar el camp electromagnètic en punts sensibles de Reus —llars d’infants, centres de salut i hospitals, centres d’educació, parcs públics i les residències o centres geriàtrics—, que ara s’obre a domicilis particulars, a petició de les persones interessades.

Des del mes de gener del 2013, tècnics de la regidoria de Via Pública i Medi Ambient, estan realitzant les mesures de camps electromagnètics en els diferents llocs sensibles que es van consensuar amb el Centre de Telecomunicacions i Societat. Al lloc web de la Governança Radioelèctrica es poden consultar les mesures realitzades: http://governancaradioelectrica.gencat.cat/web/guest/home

Els camps electromagnètics comprenen les radiacions no ionitzants de freqüències entre 0 Hz i 300 GHz. Dins d'aquest ampli espectre ens trobem des dels camps generats per les línies elèctriques, de freqüència 50 Hz, fins a la radiofreqüència i els microones, on tenim les emissions de radio, televisió, telefonia mòbil, radioenllaços terrestres, comunicacions via satèl·lit, forns microones i altres tecnologies sense fils amb freqüències de fins 300 GHz.

A partir d’ara, l’Ajuntament inicia les mesures als domicilis particulars de la ciutadania que ho sol·liciti. Les mesures es realitzaran per ordre d’entrada de la sol·licitud. El ciutadans que vulguin sol·licitar una mesura de camp electromagnètic en el seu domicili, caldrà que enviïn un correu electrònic indicant en l'assumpte "Mesura de camp electromagnètic” a l’adreça electrònica medi.ambient@reus.cat on hi consti el nom i cognoms de la persona sol·licitant, l’adreça on s'ha de realitzar la mesura i un telèfon de contacte.