Els instagramers tarragonins celebren la seva 8a trobada amb més de 200 participants

La jornada, aquest dissabte 18 de juny, comptarà amb un original instawalk pels punts més elevats de la Part Alta

17.06.2016

La Comunitat Oficial d'Instagramers del Camp de Tarragona, @IgersTGN, reunirà aquest dissabte, 18 de juny, més de 200 usuaris de la xarxa social Instagram a Tarragona en la seva Trobada anual, una cita que s’ha convertit en imprescindible per a molts igers del país. Els organitzadors han preparat, per a aquesta ocasió, tota una jornada d'activitats, que compta amb el patrocini d'Estrella Damm i el suport de la Diputació de Tarragona i de la Biblioteca del Seminari Tarraconense.

La jornada s'ha estructurat en tres blocs: un instawalk de matí, un dinar a l'Osteria del Lab i una festa al Pont del Diable, a la Caseta del Guarda, a la tarda.  Pel que fa al matí, l'instawalk #IgersTGNonTop començarà a les 10.30 h a la plaça del Rei, des d'on els instagramers es dirigiran, en tres grups, a visitar el terrat del Pretori, l'accés més alt del Palau de la Diputació de Tarragona i la Torre del Seminari, per contemplar les millors vistes de la ciutat des d'alguns dels punts més exclusius de la Part Alta. Els dos últims no estan oberts al públic habitualment i, per tant, s’hi donarà accés als instagramers expressament per a l’ocasió.   
Pel que fa al migdia i a la tarda, després de dinar a l'Osteria del Lab, els instagramers es desplaçaran fins al restaurant de la Caseta del Guarda del Pont del Diable, un entorn que, per la seva combinació de natura i patrimoni, esdevé ideal per als aficionats a la fotografia.    

Durant la festa, que començarà a les 17.30 h i acollirà més de 200 persones, els assistents, mitjançant els seus vots, decidiran els 3 guanyadors del concurs 'Catalunya mediterrània' (#ConcursIgersTGN2016), que, entre el 15 de maig i el 7 de juny, ha rebut 3.000 fotografies participants. Aquest dia, doncs, caldrà que els assistents triïn aquests guanyadors entre 50 imatges finalistes, els quals s'emportaran un cap de setmana per a 2 persones a les Illes Balears (gentilesa d'Estrella Damm), dues nits en un hotel Rusticae (gentilesa d’aquesta marca distintiva d’hotels) i un àpat per a dues persones en un restaurant de la ciutat (gentilesa també d’Estrella Damm).  

En el programa previst per a la tarda, també hi intervindrà Phil Gonzalez, el creador d’Instagramers, que es desplaçarà a Tarragona per gaudir de la jornada i que oferirà una xerrada al voltant del futur d’Instagram, de les noves tendències a què apunta i de la manera com està previst que evolucioni. Phil Gonzalez va crear aquesta xarxa de comunitats d’usuaris el gener de 2011, pocs mesos després de sorgir l’aplicació, i el 2016 ja compta amb 500 comunitats en més de 80 països.

Aquesta xarxa de fans d’Instagram anomenada Instagramers vol aportar un valor més enllà de la cultura d’“els seguidors” i “m’agrada” propis de les xarxes socials i, des dels inicis, potencia les trobades d’usuaris en l’àmbit presencial i fomenta la creativitat   fotogràfica amb activitats diverses. Precisament, la Comunitat Oficial d’Instagramers del Camp de Tarragona és una de les primeres que va sorgir al món (el maig de 2011) i compta amb 11.700 seguidors a la xarxa, de manera que és una de les més actives de l’Estat espanyol. En paraules del mateix Gonzalez, “els igers de Tarragona sempre han fet les coses amb coherència, creativitat i autonomia en el marc dels codis no escrits d’aquesta comunitat mundial. Són un exemple a seguir.”   
La xerrada de Phil Gonzalez tindrà lloc a partir de les 18.30 h i cap al final de la tarda serà ell mateix qui lliurarà els premis dels 3 guanyadors del concurs.