Emojis per a representar la igualtat de gènere als missatges

11.05.2016

Personal de Google ha proposat un nou grup d'emojis o emoticones destinats a promoure la igualtat de gènere al lloc de treball que inclou representacions de dones enginyeres, químiques, grangeres o fontaneres, entre d'altres. Es tracta de 13 nous dissenys que s'han prsentat al Consorci Unicode, una organització sense ànim de lucre encarregada de revisar la ceració dels nous emoticones.

Els creadors, quatre treballadors, van fer la proposta reflexionant que ja va sent hora que aquest tipus de símbols, que s'utilitzen de forma habitual, reflecteixin la realitat del paper que juguen les dones en les diferents situacions de la vida i en el món professional.

Els emojis han augmentat en popularitat de manera meteòrica els darrers anys i s'han hagut d'adaptar a la diversitat cultural, ètnica i també de gènere després que s'hagi evidenciat la manca d'una representació ajustada de la diversitat del món real.

Què són els emojis?

Són imatges de dimensions reduïdes que aporten singificat i que serveixen per a completar i explicar millor la història dels missatges. El terme prové de l'adaptació gràfica del japonès e (imatge) i moji (caràcter). El seu ús s'ha estès en el llenguatge habitual, tot i no ser normatiu a casa nostra. A d'altres llengües, en canvi, ha estat incorporat com en el cas de l'anglès, on forma part del Oxford English Dictionary des del 2013.