"Epidemia The Game", el primer joc solidari per a mòbils per recaptar fons per la lluita contra la sida

L'aplicació també vol promoure l'ús del preservatiu com a mètode principal per evitar la transmissió del VIH, així com el concepte del tractament antiretroviral a nivell preventiu

05.05.2015

Redacció TINET. Epidemia The Game és el primer joc solidari per a mòbils i tauletes que pretén obtenir fons per finançar els projectes de recerca de la Fundació Lluita contra la Sida, que lidera el Dr. Bonaventura Clotet, i que se centren sobretot en aconseguir la curació de la sida.

El joc està disponible per sistemes iOS i Android amb un cost de 0,99€. Es tracta d’un joc Arcade en què el jugador ha de comandar els moviments del protagonista per combatre una onada de virus, disparant­los i protegint­se del seu atac utilitzant píndoles.

Epidemia the Game neix amb dues finalitats: ser una eina per obtenir fons per accelerar la recerca que porti cap a l’eradicació del VIH; i aprofitar l’entorn virtual i lúdic d’un joc per a smartphones com a excusa per promoure l’ús del preservatiu com a principal eina per evitar la transmissió del VIH, i el concepte del tractament antiretroviral també a nivell preventiu.

El videojoc, realitzat pel programador Jordi Herms, compta també amb la col∙laboració de Joan Dausà, que n’ha composat la banda sonora.

Protagonistes diferents a Apple Store i Google Play

Per poder sortir al mercat a Apple Store per a sistemes iOS i a Google Play per a Android, s’han fet dues versions del videojoc adaptant-­les a les polítiques de contingut d’ambdues plataformes.

El protagonista de la versió disponible a Google Play és en PITU, un ninot que recorda la forma d’un penis i que dispara preservatius per lluitar contra els virus. A l’Apple Store, el protagonista és en TUPI, cosí d’en PITU. La seva forma és lleugerament diferent però també dispara preservatius.

Tant en un cas com en l’altre, l’usuari pot comprar més preservatius per guanyar efectivitat en els atacs i píndoles per obtenir més protecció a l’Epidemia Store (dins la mateixa APP). A la botiga també poden comprar­se ítems per personalitzar en PITU o en TUPI com l’usuari desitgi: gorres, pantalons, sabates, tatuatges, etc.

Fundació Lluita contra la Sida

La Fundació Lluita contra la Sida és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1992 que té com a objectiu prioritari eradicar la sida. Està situada a la Unitat VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, a Badalona, on també s’ubica el laboratori de retrovirologia de la Fundació “IrsiCaixa” amb el qual col∙labora estretament. Ofereix assistència integral a les persones amb VIH, avalua noves estratègies terapèutiques i com evitar la toxicitat dels fàrmacs antiretrovirals, estudia les coinfeccions amb els virus de l'hepatitis o del papil∙loma humà i també se centra sobre el microbioma humà i l’envelliment.

La Fundació, dirigida pel Dr. Bonaventura Clotet, treballa en col∙laboració amb els centres d'investigació més prestigiosos del món. Per mantenir la seva investigació pionera a nivell mundial i aconseguir eradicar la sida, la Fundació està buscant maneres de finançar la recerca de la vacuna del VIH. Per això promou regularment campanyes de recaptació de fons.