Fes que Google t'avisi quan es publiquen novetats del teu interès

01.12.2014

Alertes de Google és un servei de detecció i notificació de nou contingut que ofereix aquest cercador. El servei envia correus electrònicos a l'usuari quan troba nous resultats: pàgines web, articles de diaris, o blogs, que coincideixen amb els temes de cerca que l'usuari ha demanat.

Es tracta d'un servei molt pràctic per a fer seguiments específics de qüestions que ens interessen: temes concrets d'actualitat, empreses, negocis, models de productes... tambées pot fer seguiment de tot allò que es publica d'algú en concret o de vosaltres, si voleu conèixer si a la xarxa hi ha alguna novetat on aparegui el vostre nom.

Activar les cerques és molt simple i determinar com voleu que siguin les notificacions, també. Us mostrem ràpidament com fer-ho:

Primer caldrà que vagis la pàgina del servei de Google: https://www.google.com/alerts

Us apareixeran suggerències però podeu escriure allò que volgueu. Per exemple, si voleu seguir tot allò de nou que hi hagi a la xarxa sobre TINET, podeu escriure-ho. Desplegueu el menú d'opcions, i així també podreu escollir com voleu que siguin les notificacions i altres paràmetres de la cerca del contingut que heu triat per aquesta alerta. Podreu escollir per exemple: la freqüència de les notificacios, l'idioma, l'àmbit geogràfic de la cerca, el nombre de resultats qu voleu... Tot seguit haureu d'introduir el correu al qual voleu que us arribin les notificacions.

Un cop activada l'alerta, us arribarà un missatge de confirmació per a validar-la. També podreu cancel·lar-la  accedint novament al servei, o bé a través dels correus de notifiació que anireu rebent. Podeu fer tantes alertes de tants temes com vulgueu. Rebreu un correu diferent per a cadascuna de les alertes que hagueu fet al compte que heu posat per a rebre les notificacions:

Si voleu (com podeu veure en la imatge anterior) també podeu rebre les alertes en format RSS i d'aquesta manera estareu subscrits amb aquest sistema de sindicació de contingut i rebreu de forma instantània les novetats a l'ordinador o als vostres dispositius.