HoloLens: el viatge al futur de Microsoft amb forma d'ulleres

23.01.2015

Un ordinador amb forma d'ulleres que projecta holografies sense cables i que funciona autònomament. Realitat augmentada amb un sol dispositiu davant dels nostres ulls. Aquest és el revolucionari projecte que el gegant Microsoft ha donat a conèixer durant la presentació de la darrera versió del seu sistema operatiu: Windows 10. Barrejar el món real amb el virtual i fer que interactuïn és el que proposa Windows amb aquest sorprenent projecte batejat com a holoLens

Redacció TINET. Microsoft assegura que ha començat l'era de la computació hologràfica i sembla que les seves HoloLens estan cridades a demostrar-ho, i de passada, deixar a la cuneta definitivament les precurssores GoogleGlass. HoloLens, afirmen els seus creadors, és la primera computadora hologràfica sense lligams: ni cables, ni telèfons, ni connexió a una unitat diferent. Què és doncs HoloLens? Per explicar-ho ras i curt, seria com un ordinador amb forma d'ulleres que ens acoblem al cap, capaç de projectar holografies en el nostre entorn real i de permetre que interactuem amb elles. És a dir, que interactuï el món real amb el món virtual.

Els exemples permeten pair millor aquest plantejament complicat d'imaginar en abstarcte. Així, Microsoft proposa -per exemple- que els arquitectes o els dissenyadors puguin visualitzr els seus projectes com si fossin reals i modificar-los. HoloLens també permetria que visualitzessim una pantalla de televisió o d'ordinador a la saleta de casa, asseguts al sofà, sense necessitat que aquestes estiguessin allí en realitat.

Tècnicament l'aparell està dotat de so espaial, lents d'alta definició hologràfica, una unitat de processament hologràfic, sensors avançats i és capaç d'interpretar allò que fem, els gestos i moviments, així com l'espai que ens envolta.

L'empresa confia que en un futur immediat es puguin crear aplicacions per aquestes ulleres, que encara trigaran un temps a ser un producte de consum al mercat, però a les quals ja podem aproximar-nos gràcies a aquest impactant vídeo de Microsoft.