La participació ciutadana 2.0 centrarà la 5a Jornada de Comunicació Local d'Altafulla

Les principals novetats d’enguany són el canvi d’ubicació, a l’Altafulla Mar Hotel, i la possibilitat de participar només al matí

06.10.2016

Redacció TINET / Aj. Altafulla. Altafulla celebrarà aquest dissabte la 5a Jornada de Comunicació Local que se centrarà en la participació ciutadana 2.0. Aquesta cinquena edició porta per títol “Participació ciutadana 2.0”, amb l’objectiu de donar a conèixer i debatre les possibilitats i experiències de les xarxes socials en la participació ciutadana des del punt de vista d’especialistes, tècnics municipals i professors. La principal novetat de l’edició d’enguany és el canvi d’ubicació. En aquesta ocasió, la cita se celebrarà a l’Altafulla Mar Hotel. Enguany, també com a novetat, s’ofereix la possibilitat de participar únicament en horari de matí amb la voluntat d’oferir als assistents un preu més ajustat. Tot i això, el director de la Jornada, Jordi Salvat, ha animat les persones interessades a prendre-hi part al llarg de tot el programa que es presenta “molt interessant”. Encara queden places vacants per participar-hi.

Aquesta cinquena edició seguirà un format molt similar al d’edicions anteriors. El Govern Obert i la Transparència van ser els protagonistes de la passada edició. Uns àmbits als quals enguany se’ls vol donar continuïtat centrant el debat en la Participació Ciutadana 2.0. Per la seva banda, el delegat de Comunicació a l’Ajuntament d’Altafulla, Francesc Farré, ha destacat la consolidació d’aquesta jornada al llarg de les anteriors edicions “convertint-se en un referent al territori”.

Els principals ponents seran en aquesta ocasió Joan Gonçales, director de l’Escola de Marquèting Polític Gobernatia; i Carles Agustí, responsable del desenvolupament del Govern Obert de la Diputació de Barcelona. Es mantindrà de nou la píndola, enguany amb el periodista i expert en xarxes socials Ivan Rodon, qui parlarà d’Instagram; i s’oferiran també dues taules rodones. La primera, ‘Experiències de participació ciutadana 2.0’, de caràcter “més tècnic”, amb la participació de Coia Poblet, cap de projectes a Gabinet CERES; Carlota Moragas, professora dels Estudis de Comunicació de la URV; Pep Budi, cap de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Cambrils; i Francesc Farré, periodista i representant de l’Ajuntament d’Altafulla.

La segona, ‘La participació ciutadana: realitat o ficció?’, més encarada al debat polític, comptarà amb la participació d’Hortènsia Grau, diputada de Catalunya si que es pot al Parlament; Jordi Martí Font, regidor de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona; Irene Valdivieso, periodista i codirectora de La Lleonera Comunicació; i Guillem Ramos-Salvat, periodista i director de Delcamp.cat.

Enguany les dues modalitats de participació que s’ofereixen són una de 40 euros, que inclou la totalitat de la jornada, i l’esmorzar i el dinar a l’Altafulla Mar Hotel; i una de 20 euros, que inclou la participació a la jornada fins les 2 del migdia, i l’esmorzar a l’hotel. En la primera opció, pels estudiants i pels professionals a l’atur que presentin la documentació acreditativa el preu serà de 35 euros.

Les persones interessades en participar-hi poden enviar un correu electrònic a comloc.altafulla @gmail.com amb el nom i cognoms, professió, empresa i lloc de residència. Per a més informació, al web de la jornada: http://jornadacomunicacioaltafulla.blogspot.com.es/

L’organització de la jornada va a càrrec de l’Ajuntament d’Altafulla, Salvat Comunicació, i Altafulla Ràdio.