La tecnologia acompanya els projectes seleccionats al II Fòrum d'Inversió Dipta.cat

17.09.2015

Projectes tecnològics, amb suport de la tecnologia o bé amb solucions de caire digital es troben entre els seleccionats durant el II Fòrum d'Inversió Dipta.cat que va tenir lloc aquest dimecres a la Diputació de Tarragona. La trobada va servir per acostar emprenedors i inversors per a crear noves oportunitats de negoci al territori.

Redacció TINET / Diputació de Tarragona Totes les persones inscrites en aquest fòrum, prop d'una seixantena, van tenir la possibilitat d’assistir, durant els mesos de juny i juliol, a les sessions prèvies de formació i assessorament sobre temes vinculats al pla de negoci. En aquestes sessions es van tractar diversos aspectes com el model de negoci i la recerca de capital, l’autoconeixement per liderar i dirigir equips i la preparació per a fer presentacions d’alt impacte i defensar-les davant els inversors.

Un mo

El Palau de la Diputació de Tarragona va acollir el II Fòrum amb la presència d'emprenedors i inversors

En total, van participar de les sessions formatives 14 projectes empresarials, dels quals es van seleccionar els 8 projectes més innovadors i més viables econòmicament. Són els següents:

Net Zero Homes. Comercialització de solucions energètiques especialitzades en energies renovables com l'energia geotèrmica, solar fotovoltaica, solar tèrmica i mini-eòlica.

Cetecom. Es tracta d'una nova tecnologia en procés de patent que permet fabricar peces de material compost per impressió 3D.

Cubycayak. Consistent en la creació i comercialització d'un caiac desmuntable, modular i lleuger que es du en una motxilla.

Gussinyer. Una empresa industrial especialitzada en el sector nuclear que realitza obres d'enginyeria, i que dissenya i fabrica components nuclears, estructures metàl·liques i peces especials.

Aire de Terra. Dedicada a l'àmbit de la salut i el benestar, aquesta empresa proposa un espai multidisciplinari per treballar amb el mètode Pilates el moviment conscient i creatiu des de l'àmbit de l'educació física i artística.

Psicoach conecta. Ofereix serveis professionals de psicologia i coaching telefònic i online.

Carnivaland Productions. Es tracta d'una empresa de l'àmbit tecnològic centrada en el sector de l'entreteniment i especialitzada en la creativitat i la producció de continguts audiovisuals i interactius com pel·lícules d'animació i sèries infantils, videojocs, jocs en línia i continguts per a Internet.

Waitless. Consisteix en una plataforma foodtech (una tablet adaptada per a restaurants) a través de la qual els clients podran visualitzar la carta en diferents idiomes, realitzar comandes o fer pagaments.

Els responsables dels 8 projectes seleccionats han presentat aquest dimecres les seves propostes davant de potencials inversors d'arreu del territori català. Els projectes que no han estat seleccionats també han pogut assistir a l’acte, establir sinergies i cercar possibles inversors.

El II Fòrum d’Inversió Dipta.cat ha inclòs conferències a càrrec d’ Iñaki Frias, soci de Rousaud Costas Duran, i de Jaime Escamilla, director d’Aparca&Go, i una taula rodona sobre finançament alternatiu en la qual han intervingut el president de BCN Business Angels, Andrés Cárdenas; el director general de Crowdcube a Espanya, Pepe Borrell i el director comercial i de convenis de la Direcció General de Finançament Empresarial, Antoni Vallès.

Aquesta iniciativa de la Diputació de Tarragona s’afegeix a les actuacions de suport a l’emprenedoria que realitza la institució, com ara la convocatòria dels Premis Emprèn, destinats a impulsar i promoure projectes empresarials al territori, o el conjunt d’accions d’informació, assessorament, acompanyament i captació adreçades a les persones emprenedores.