La teva intimitat et pertany. Sexting: no el facis, no el passis

07.07.2014

Us proposem alguns consells i reflexions adreçats a adolescents i adults per evitar aquesta conducta i les seves negatives conseqüències:

Què és?
És una pràctica detectada especialment entre adolescents, però també entre adults, consistent a enviar fotos o vídeos que es fa voluntàriament el propi autor amb contingut sexual explícit. Habitualment s’envia a algun contacte de confiança, o amics íntims, sense avaluar les conseqüències que aquesta acció pot tenir.

No el facis, no el passis
Recorda que en el moment en què envies una foto o un vídeo a un contacte, perds el seu control per a sempre. Quan una imatge o vídeo teu s’envia a un altre dispositiu ja no controles què passarà amb ells. Ignores que se’n farà, si es difondran, manipularan, i fins a on arribaran. Una distribució viral d’un material sensible pot fer-te molt de mal, ara, i durant molt de temps. Si es propaga per les xarxes, eliminar-lo de la circulació ja no et serà possible.

Tingues en compte que aquest material pot ser difós i utilitzat de manera que et causi disgust i provocar-te un greu dany moral. També pot ser utilitzat per a fer-te xantatge i entrar en una espiral d’assetjament. Si és així, no dubtis a demanar ajuda. Parla i desactiva l’amenaça.

Evita el sexting. La teva intimitat et pertany i has de tenir molt clar amb qui quan i com la vols compartir. Fer-ho enviant una imatge o un vídeo per Internet a través de l’ordinador o bé amb un telèfon mòbil és la pitjor manera.

No el passis. Si contribueixes a difondre imatges d’altres estàs amplificant les conseqüències negatives que això tindrà per a la persona directament implicada. No passis el sexting i tampoc miris cap a una altra banda. Actua: explica als adults què està passant i frena el sexting!