Les Jornades de la Penedesfera arriben a la setena edició

Les Jornades de la Penedesfera arriben aquest cap de setmana a la setena edició

25.09.2014

Les 7es Jornades de la Penedesfera se celebraran del 26 al 28 de setembre a Sitges, coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni. L’organització de l’esdeveniment és a càrrec de la Penedesfera, comunitat de bloguers i interessats en el web 2.0 del Penedès, aquells que tenen relació amb l’àmbit de les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf, amb més de 1.100 membres, juntament amb el portal Cultura Penedès, formant la secció TIC de l’Institut d’Estudis Penedesencs (IEP). L’objectiu de l’esdeveniment és traslladar al conjunt de la societat el fenomen bloguer, les experiències i potencialitats de la Societat de la Informació i el Coneixement, mitjançant els bloguers penedesencs i les comunitats generades entorn dels seus blogs, gràcies a les eines del web 2.0 i les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) des d’una vessant social, ciutadana, participativa i col·laborativa.

En aquesta edició de les Jornades de la Penedesfera, també s’hi comptarà en l’organització amb el Consorci del Patrimoni de Sitges, constituït per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Sitges, i encarregat de la gestió, la conservació i la divulgació del Museu Cau Ferrat, el Museu Maricel, el Palau Maricel i el Museu Romàntic de Can Llopis, així com de les col·leccions que ens ells s’hi alberguen.

La rellevància del patrimoni cultural i la posada en valor gràcies a les TIC i la seva aplicació en la Societat de la Informació i el Coneixement serà la temàtica de l’esdeveniment. Per aquest motiu les Jornades de la Penedesfera, que tradicionalment s’han celebrat a finals de la primavera, s’han traslladat aquest any a la tardor per tal de tenir la possibilitat d’admirar la reobertura dels museus de Sitges Cau Ferrat, Can Rocamora i Maricel. Al juny es van poder veure les obres de reforma d’aquests espais per a continuació procedir a la instal•lació del contingut museogràfic.

El programa de les 7es Jornades de la Penedesfera consta també d’un tast Malvasia&Blogs al capvespre a les terrasses del Palau Maricel, on al seu Saló d’Or se celebrarà una taula rodona amb experiències TIC de museus de l’àmbit del Penedès i de la resta de Catalunya, així com demostracions d’aplicacions mòbils i de realitat augmentada relacionades amb la temàtica. Tots els actes seran gratuïts i només caldrà una inscripció prèvia al Portal de la Penedesfera www.penedesfera.cat on es pot trobar un programa detallat de l’esdeveniment.

5a Instameet Penedès a Sitges coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni

En el decurs d'aquesta setena edició, també tindrà lloc la 5a Instameet Penedès, trobada d’instagramers. En aquesta ocasió s’emmarca dins les Jornades Europees del Patrimoni, que se celebra aquell cap de setmana arreu d’Europa. Hi haurà un concurs fotogràfic que inclou diversos premis a les millors fotografies dels referents patrimonials sitgetans que es podran visitar durant el cap de setmana. Les 3 millors galeries de fotos publicades a Instagram des del dia 26 a les 17:45 hores, a l’inici de la trobada al Saló d’Or del Palau Maricel, fins les 12 de la nit del diumenge 28 de setembre, rebran un lot de productes de malvasia de Sitges, una visita guiada als Museus de Sitges i una Ruta de la Malvasia, respectivament.

Per optar als premis cal que les fotos siguin etiquetades amb els hashtags #5InstameetPenedès #Penedesfera #JEPSitges14, així com ser seguidor de @Penedesfera en aquesta aplicació mòbil, mitjà per on es comunicarà els guanyadors. L’activitat és gratuïta.