L'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus oferirà un cicle formatiu de grafisme 3D

19.02.2015

A partir del curs 2015/2016, l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus oferirà un nou cicle formatiu de grau superior sobre gràfica audiovisual: perfil infografia 3D, de l'àmbit de comunicació gràfica i audiovisual. La implantació d'aquests nous estudis sorgeix a partir de les peticions del claustre de professors i de les demandes de la societat.

Redacció TINET. Els nous estudis sobre infografia 3D, únics a la demarcació de Tarragona i amb força sortides al mercat laboral, s'iniciaran el proper curs 2015/2016 a la nova seu de l'Escola d'Art i Disseny de la Diputació a Reus, ubicada al carrer del Vent i inaugurada aquest dimecres pel president de la Diputació.

Ha estat justament en el marc de l'acte d'inauguració del nou centre quan Josep Poblet ha anunciat la implantació del nou cicle formatiu de grau superior de gràfica audiovisual 3D i el qual es durà a terme amb la preceptiva autorització del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Aquests nous estudis se sol·liciten atenent les peticions del claustre de professors i de les demandes de la societat. El futur cicle formatiu s'afegirà als actualment existents: arquitectura efímera i PIDOD-projectes, i direcció d'obres i de decoració. El nou cicle representa "una aposta ferma per noves titulacions que avui dia són força competitives al mercat laboral", ha ressaltat el president de la Diputació.

Nova seu de l'EADR

El nou edifici de Serveis Educatius de la Diputació a la ciutat de Reus està ubicat al barri del Carme, amb accés des dels carrers del Vent i de Sant Jaume. Acull la seu de l'Escola d'Art i Disseny -anteriorment situada al passeig de la Boca de la Mina- i aules de l'Escola de Música. L'immoble, de 2.387 metres quadrats i que dóna servei a més de 350 alumnes des del passat setembre, "dóna resposta a les necessitats d'espai dels estudis d'art i disseny i també de música, al mateix temps que racionalitza recursos i espais de la Diputació, aporta una major presència i visibilitat a aquests estudis i dinamitza el centre històric de la ciutat", ha destacat el president de la Diputació, Josep Poblet, en el seu parlament inaugural.

L'obertura del nou edifici ha permès retornar l'Escola d'Art i Disseny a la seva ubicació original, si bé en un espai totalment nou i cèntric. De la seva part, l'Escola de Música hi ha traslladat part de les seves dependències, fins ara ubicades a la seu central del Palau Bofarull. Tots dos estudis -art i música- tenen entrades independents, si bé els espais es comuniquen interiorment. Així, des del carrer del Vent s'accedeix a la part de l'Escola d'Art i Disseny, i al carrer de Sant Jaume hi ha l'accés a l'ampliació de l'aulari de l'Escola de Música. L'edifici està dissenyat pensant en l'eficiència energètica i amb aïllament per evitar molèsties al veïnat i garantir una bona acústica interna.

El espais destinats a l'Escola d'Art i Disseny se situen a la planta del soterrani, amb dues aules d'informàtica, aula de maquetes i volums, sala de projectes formatius i magatzem. A la planta baixa s'hi troba el vestíbul, els serveis administratius del centre, la biblioteca i dues aules de disseny, així com un gran espai polivalent  dues alçades. A la primera planta hi ha els tallers de pintura, dues aules més de disseny, i la sala de professors i de direcció. Pel que fa a l'Escola de Música, a la planta baixa hi ha el vestíbul, la consergeria i la sala d'espera. A la segona i tercera plantes se situen les aules de música: quatre aules grans, dues de mitjanes, nou d'individuals, un box d'assaig individual, una sala de professors i una sala d'alumnes.

L'art torna al carrer del Vent

Els ensenyaments artístics ja s'havien impartit en aquest edifici. La Diputació de Tarragona el va adquirir el 1977 per ubicar-hi l'Escola Taller d’Arts Aplicades i Oficis Artístics, l'any 1977. Les obres vam començar el 1978, i un any després l'escola es posa en marxa, sota la direcció del recentment traspassat Ramon Ferran Pagès. L'ensenyament inicial atenia les especialitats de dibuix, pintura i escultura. El primer curs va tenir 75 matriculats.

L'agost de 1996, la Diputació va signat un decret de tancament de l'Escola d'Art de Reus, ja que l’edifici es trobava en estat precari i havien sorgit dificultats amb la companyia asseguradora. L’octubre de 1996 es va signar un conveni amb l'Arquebisbat de Tarragona per a la cessió a la Diputació de l’edifici de l’antic col·legi Enric de Querol de Reus com a seu provisional de l’Escola Taller d’Art, al carrer Mas Abelló del barri de Sant Josep Obrer de Reus.

El curs 1998-1999 es va crear l'Escola d'Art i Disseny a Reus, en virtut d'un conveni entre la Diputació de Tarragona i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. L'escola estaria ubicada al passeig de la Boca de la Mina de Reus, on ha romàs fins aquest curs 2014/205, en què s'ha traslladat a l'edifici del carrer del Vent.