Llistes de Twitter: la solució per no perdre't les piulades que t'interessen

16.09.2014

Montse Jaraba / TINET Una llista és un grup de perfils d'usuaris que es crea per accedir directament a la seva activitat. Els usuaris que integren la llista són triats i agrupats per algun interès comú.  D'aquesta manera, podrem veure les piulades d'aquest grup seleccionat i no ens perdem en la immensitat dels tuits que no paren d'aparèixer al nostre timeline o línia de temps. 

Podem subscriure'ns a llistes creades per d'altres, o bé crear-ne una nosaltres. Les llistes que creem poden ser privades (només nosaltres podem veure-les) o bé públiques (accessibles a qualsevol). Que siguin públiques permet que altres usuaris s'hi puguin subscriure, de manera que podran seguir el mateix grup concret de perfils que algú altre ja ha seleccionat. Això és molt útil quan confiem en el criteri de selecció d'algun usuari i volem tenir una llista que ell mateix ha creat sobre algun tema concret. A més, això ens permet accedir a piulades d'usuaris que no seguim directament,  però ens interessa allò que piulen en relació a algun tema concret.

Com puc crear una llista?

Si vols crear la teva pròpia llista (et recomanem que siguin unes quantes, segons els temes) només caldrà que en el teu perfil despleguis l'opció "Més" que apareix just a sota de la imatge de capçalera, al costat de les dades sobre la teva activitat. Un cop triem l'opció "Llistes"  apareixeran a la pantalla aquelles a les quals estem subscrits (cap encara) i l'opció "Membre de" que ens permet saber quins usuaris ens han inclós en alguna de les seves llistes. A la columna lateral de la dreta apareix "Crea una llista". Activarem l'opció crear una llista nova "Create new list"

Fet això,ens apareixerà aquesta pantalla des d'on podem crear la llista. Haurem de donar-li un nom i decidir si volem que sigui pública, o bé que només la poguem veure nosaltres. Desarem i ja tindrem una llista creada... però encara buida.

Ara haurem d'incorporar els membres que volem que en formin part. Per a fer-ho, haurem d'anar fins al perfil de l'usuari que volem afegir a una de les nostres llistes. A l'apartat d'opcions de la seva configuració, triarem "afegir o eliminar de les llistes" i l'inclourem en aquella que hem creat  (des d'aquí també podrem eliminar-lo de la llista).

 


 

Quan anem a l'apartat llistes del nostre perfil i seleccionem aquesta, veurem tots els tuits que han generat els membres que hi hem anat afegit a la part central. A la columna de l'esquerra hi ha informació sobre la llista: nom, descripció, membres, suscriptors, i opcions (entre d'altres) per a editar i/o esborrar la llista.

Com puc subscriure'm a una llista?

Per a suscriure'ns a una llista que algun usuari ja té creada o a la qual hi està subscrit, hem d'anar al perfil de l'usuari en qüestió. Aquí desplegarem "Llistes" que trobarem en la part superior a l'apartat "Més". Triarem la llista a la qual ens volguem susbscriure i quan se'ns desplegui activarem la subscripció per a consultar-la quan volguem. Des de la pròpia llista també tindrem l'opció de deixa-la de seguir.

Les llistes són una eina molt útil quan seguim un gran nombre d'usuaris. Ens ajuda a agrupar-los per temes i ens facilitar la consulta de la seva activitat. A més, el fet de poder afegir llistes que altres han creat (segurament amb membres que nosaltres no seguim i/o no coneixem) ens obre horitzonts i ens permet descobrir altres usuaris que generen contingut que ens pot resultar molt útil i interessant.