Reus, Cambrils i Barberà de la Conca, al capdavant en administració electrònica

23.01.2015

Tres ajuntaments de la demarcació de Tarragona han estat distingits, juntament amb altres 47 ajuntaments catalans, en la primera edició dels Premis Administració Oberta que reconeixen l’esforç dut a terme pels ajuntaments en la implantació i ús dels serveis d’administració oberta entre la ciutadania i les empreses. Els ajuntaments en qüestió han estat els de Reus i Cambrils, al Baix Camp, i el de Barberà de la Conca, a la Conca de Barberà.

Redacció TINET. Els guardons Administració Oberta s’han concedit en base a l’avaluació realitzada en el 14è informe sobre administració electrònica elaborat per l’AOC (Consorci d'Administració Oberta de Catalunya). Aquest informe recull, entre altres, aspectes com ara si el web municipal ofereix tramitació electrònica; si té seu electrònica i tauler electrònic d’edictes; si els proveïdors hi poden dipositar factures electròniques o rebre notificacions electròniques; o bé si l’ajuntament intercanvia dades telemàticament amb altres administracions.

L’acte de lliurament dels guardons ha tingut lloc aquest dijous a la tarda, en el marc del primer Congrés de Govern Digital celebrat al Palau de Congressos de la Fira de Barcelona.

Ajuntaments guardonats

Els ajuntaments guardonats en les diverses categories en funció del nombre d’habitants i ordenats de major a menor puntuació han estat els següents:

  • Categoria d’ajuntaments de més de 50.000 habitants: Terrassa, Viladecans, El Prat de Llobregat, Mollet del Vallès, Barcelona, Cerdanyola del Vallès, Granollers, Mataró, Manresa i Reus.
  • Categoria d’ajuntaments entre 20.001 i 50.000 habitants: Manlleu, Sant Feliu de Llobregat, Cambrils, Castellar del Vallès, Esplugues de Llobregat, Santa Perpètua de Mogoda, El Masnou, Salt, Vic i Igualada.
  • Categoria d’ajuntaments entre 5.001 i 20.000 habitants: Malgrat de Mar, Vilanova del Camí, Masquefa, Parets del Vallès, Torelló, Llinars del Vallès, Santa Maria de Palautordera, Tremp, Sant Fost de Campsentelles i Polinyà.
  • Categoria d’ajuntaments entre 1.001 i 5.000 habitants: Avinyó, Folgueroles, Callús, Sant Hipòlit de Voltregà, Avià, Sant Cebrià de Vallalta, Santa Pau, Santa Eulàlia de Riuprimer, Santa Maria d'Oló i Juneda.
  • Categoria de -1.000 habitants: Foradada, Preixens, Montclar, Pont de Molins, Gisclareny, Lladurs, Sant Feliu Sasserra, Barberà de la Conca, Sant Quirze Safaja i Veciana.

Fotografia dels premiats en la primera edició dels Premis Administració Oberta

A través del web d'IDEC (Infraestructura de Dades Espacials de Catalunya al món local) es pot accedir a un mapa municipal català en el qual es pot visualitzar clarament la informació relacionada amb els paràmetres analitzats sobre administració electrònica.

Congrés de Govern Digital

El Congrés de Govern Digital, que ha tingut lloc els dies 21 i 22 de gener, està organitzat per la Generalitat de Catalunya i el Consorci AOC, amb la col·laboració d’altres administracions públiques catalanes i el patrocini de diverses empreses. El seu objectiu ha estat ser un espai de trobada i d’intercanvi de coneixement, amb experiències i debat sobre les infraestructures que han de permetre una bona governança i una gestió pública eficient, estructurant una administració oberta i innovadora que doni resposta real a les demandes i expectatives de la societat.

El Congrés de Govern Digital ha estat punt de trobada dels màxims responsables de les diferents administracions públiques de Catalunya, les principals empreses del sector i diversos experts relacionats amb la matèria. També s’ha convertit en un fòrum d’intercanvi d’experiències i solucions per aconseguir una administració més propera al ciutadà, més àgil, eficient i innovadora, una nova administració que respongui als nous reptes.