Reus City, la nova aplicació amb informació i agenda de la ciutat

08.04.2015

L’Ajuntament de Reus ha presentat aquest dimecres l’aplicació Reus City, que posa a l’abast de l’usuari informació de ciutat, adreçada tant a la gent que viu a Reus com a la que visita el municipi. La nova aplicació, dissenyada especialment per a dispositius mòbils, permet estar informat de les principals activitats culturals i de promoció. A més, l’app integra en una única plataforma eines d’utilitat per moure’s, descobrir i viure la ciutat, tenint en compte la ubicació de l’usuari.

Pantalla principal de Reus CityRedacció TINET. A través de Reus City, un usuari, des del telèfon mòbil, pot conèixer l’agenda cultural i saber quines activitats té més a prop del lloc on es troba, triar-ne una, guardar-la a l’agenda del dispositiu i saber quin temps farà. Pot obtenir informació del pàrquing que té més a prop, i quines són les places disponibles. Si ho prefereix, l’aplicació li mostrarà com arribar-hi amb transport públic, a quina parada anar-hi i quan falta perquè arribi l’autobús. L’usuari podrà valorar i compartir allò que li interessa amb els seus cercles a través de WhatsApp, Facebook, Twitter o correu electrònic i valorar l’acte amb un “M’agrada”. Accedirà a la última hora a través de les xarxes socials i podrà saber quins esdeveniments preprara la ciutat a través de l’apartat “Anem de festes i festivals” o dels “Destacats”.

L’app Reus City ofereix les següents opcions:

  • Activitats a prop teu: és l’apartat més destacat de l’aplicació, que a través de la geolocalització, et mostra, les activitats previstes ubicades al mapa. Aquesta funcionalitat és especialment útil en esdeveniments de gran format, com el Trapezi.
  • Agenda: ofereix informació de les activitats de la ciutat, sobre l’hora, el preu, el lloc i la descripció de l’activitat. Incorpora la previsió meteorològica, permet guardar l’acte d’agenda al dispositiu, pots saber com arribar-hi, i compartir per whatsapp, facebook, twitter i correu electrònic. Permet valorar amb un «M’agrada» de forma que tothom pot saber quines són les activitats més populars. Guardar l’acte d’agenda al dispositiu mòbil i programar avisos amb les seves activitats preferides. El botó “Com arribar” calcula la ruta, la distància i el temps estimat del desplaçament en diferents mitjans de transport. 
  • Anem de festes i festivals. Un aparador dels principals esdeveniments del calendari festiu i dels festivals que formen part de l’oferta cultural de la ciutat, amb dates i informació de cada esdeveniment.
  • A Què busques, es troben els equipaments culturals, hotels i restaurants, aparcaments amb informació de la disponibilitat de places, farmàcies, parades de taxi… 
  • Què visitar, pensada per al turista. Amb informació detallada dels punts d’interès de la ciutat i les rutes turístiques sobre el mapa, amb totes les funcionalitats afegides de l’app.
  • Actualitat 2.0, amb una selecció dels perfils vinculats als esdeveniments culturals i de promoció de ciutat.
  • Destacats, connecta amb Reus Promoció i els esdeveniments d’actualitat.
  • I més, amb enllaços d’interès.

Properament s’aniran afegint noves utilitats com ara la informació sobre l’estat i talls del trànsit, itineraris d’interès, taxis disponibles en les parades...

Tècnicament, l’Ajuntament de Reus ha optat per una plataforma dinàmica, que permet actualitzacions de continguts i de configuració d’una forma molt àgil. Dóna opció a créixer en serveis sense necessitat de crear una aplicació per a cada utilitat (mobilitat, trusime, cultura…), amb l’estalvi de recursos que això representa i la visió integra i senzilla per al ciutadà. El cost de desenvolupament ha estat 3.626,37 euros iva inclòs. L'aplicació s'ha desenvolupat a partir de la plataforma Ubime creada per l'empresa terrassenca Aplicacions Multimèdia Interactives, SL.

Portal captiu

L’aplicació es vincularà al desplegament del Wi-Fi ciutadà, ara en fase de licitació. Una vegada desplegat, l’usuari podrà entrar a un portal captiu que tindrà la informació de “Reus City” com a porta d’entrada a Internet. D’aquesta manera, es pretén que tant la ciutadania com el visitant tinguin a l’abast aquesta eina de promoció de ciutat.

No és necessari instal·lar-se l’aplicació mòbil ja que pot ser consultada via web accedint a www.reuscity.cat (modalitat web-app); si l’usuari en fa un ús intensiu, també disposa de la versió app disponible per a tots els telèfons mòbils Android i iOS en les repectives botigues d'aplicacions oficials.