Tarragona promou projectes emprenedors amb els Premis Empresa

Es premiaran projectes empresarials i la promoció de l'emprenedoria als centres educatius

03.08.2015

L’Ajuntament de Tarragona convoca el concurs dels Premis Empresa Tarragona smart city amb l’objectiu de promoure l’esperit emprenedor i donar suport a la creació de noves empreses a la ciutat de Tarragona. Amb el suport a l’emprenedoria, l’Ajuntament de Tarragona vol promoure la dinamització del teixit empresarial amb la creació de noves empreses i, en concret, d’iniciatives empresarials susceptibles de generar ocupació de qualitat i de retenir i captar talent al territori.

Redacció TINET / Ajuntament de Tarragona. En el context de l’organització dels Jocs Mediterranis 2017, del Pla estratègic Tarragona 2022 i l’aposta per esdevenir una ‘smart city’, aquests premis volen incentivar especialment l’emprenedoria vinculada a la innovació en aquells sectors que la ciutat ha identificat com a estratègics, és a dir: la cultura, el turisme i el comerç, l’esport, la salut i el benestar, l’eficiència energètica i la sostenibilitat i la tecnologia, i la innovació social. També la sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament tecnològic. Per cadascuna d’aquestes categories hi ha dos premis valorats en 5.000 i 1.500 € respectivament i es podran presentar projectes fins el 28 de setembre.

Així mateix, es vol premiar aquells centres educatius de la ciutat que liderin iniciatives de promoció de l’emprenedoria entre els seus alumnes. Amb un premi de 1.500 € per l’adquisició de material escolar i un distintiu de reconeixement del treball realitzat pel centre. Tota la documentació es pot consultar a la web: http://www.tarragona.cat/empreses/tarragonaimpulsa/empresa/premis-empresa-tarragona-smart-city

Categories

Categoria 1: Premi a la promoció de l’emprenedoria des de l’àmbit educatiu. La data de presentació de la sol·licitud i la documentacó serà el 2 de novembre.
Categoria 2:  Premis als millors projectes empresarials. La data de presentació de la sol·licitud i la documentació corresponents a la fase 1  serà el 28 de setembre.

A la segona categoria hi haurà premis als millors projectes empresarials dels següents àmbits:

  • Premi al millor projecte empresarial en l’àmbit de l'esport, la salut i el benestar. Podran presentar-se a aquest premi projectes o empreses l'activitat dels quals estigui relacionada amb la promoció i millora de la salut, hàbits de vida saludables i l’activitat esportiva.
  • Premi al millor projecte empresarial en l’àmbit la innovació social. Podran presentar-se a aquest premi projectes o empreses l'activitat dels quals s’adreci a millorar els serveis i atenció a les persones.
  • Premi al millor projecte empresarial en l’àmbit de l’eficiència energètica, la sostenibilitat i la tecnologia. Podran presentar-se a aquest premi projectes o empreses l’activitat dels quals estigui destinada a produir i promoure estalvi i eficiència energètica i/o sostenibilitat mediambiental, així com aquells que desenvolupin o facin un ús intensiu de tecnologia o de TIC.
  • Premi al millor projecte empresarial en l’àmbit de la cultura, el turisme i el comerç. Podran presentar-se a aquest premi projectes o empreses  que desenvolupin la seva activitat en els camps de la promoció o producció de serveis o productes vinculats als àmbits de la cultura i/o el turisme i el petit comerç.