Twitter es renova: vídeos, estadístiques, missatges a grups i aviat nova pàgina d'inici

05.02.2015

Twitter ha posat ja en marxa les novetats anunciades destinades a millorar i ampliar les funcionalitats de la xarxa de microblogging a través de la seva aplicació mòbil. S'hi ha incorporat la possibilitat d'enviar missatges directes a grups d'usuaris, i eines per crear i enviar vídeo de manera nativa i instantània . A més, la xarxa permet comprovar l'abast i l'impacte dels vostres tuits amb una nova funció d'estadística integrada a l'aplicació.

Montse Jaraba / TINET Des de fa només uns dies, Twitter permet ja fer vídeos de fins a 30 segons sense necessitat de recórrer a d'altres aplicacions i serveis. Ho podreu comprovar si descarregeu o actualitzeu la versió: 5.44.0. Un cop actualitzada, només caldrà que escriviu un text i aneu a l'icona de càmera (la mateixa que per a captar fotografies). Aleshores tindreu l'opció de canviar a càmera de vídeo. Només cal que premeu l'icona (en vermell) tota l'estona que vulgueu que duri l'enregistrament fins a un màxim de 30 segons. Quan deixeu de prémer ja quedarà enregistrat i a punt per ser enviat amb el nou tuit.

Pel que fa als missatges directes a grups, només caldrà que afegiu els usuaris a qui voleu adreçar el contingut, sempre i quan siguin seguidors vostres. En cas contrari, no serà possible. Coincidint amb aquestes funcionalitats, Twitter ha afegit també la possibilitat de comprovar l'abast i l'impacte dels vostres tuits (només els vostres). Quan l'obriu, abans de les dades de retuits i favorits, us apareixerà una incona i "veure l'activitat del tuit" view tweet activity en anglès. Us apareixeran dades precises i diverses: total d'impressions, interaccions, percentatge i nombre de persones que han clicat per expandir el vostre tuit, percentatge i nombre de persones que l'han retuitat i percentatge de persones que han clicat un enllaç del vostre tuit i el nombre de clics.

Captar més usuaris no registrats amb una pàgina d'inici que mostra contingut obert

Una de les darreres novetats de la companyia té a veure amb la volunat de captar nous usuaris, mostrant part del seu contingut a la pàgina d'inici sense necessitat de estar registrat. La companyia treballa sobre una nova pàgina d'inici que mostraria alguns comptes i converses classificats per temes, en comptes de desplegar -només- la pantalla de registre, com fa actualment.

Twitter ja ha començat a fer proves, segons ha trascendit a través d'alguns usuaris i se n'ha fet ressó la publicació digital Mashable. La pròpia companyia ha confirmat aquestes intencions, darrere de les quals hi ha la voluntat d'aconseguir nous usuaris registrats. L'equip de Twitter va revelar fa uns mesos que 125 milions de persones -no usuàries- visiten la pàgina d'inici de Twitter cada mes, però no es registren. Afegint més contingut a la pàgina es pretén convèncer a una part d'aquest enorme potencial nombre d'usuaris  perquè facin un pas més i es registrin. De fet, aquells que s'hi acosten sense arribar a registrar-se representen la meitat del nombre d'usuaris que sí estan registrats i que utilitzen Twitter cada mes i que són un total de 284 milions d'usuaris.

A més d'un missatge de benvinguda, la nova pàgina d'inici podria oferir contingut amb la possibilitat d'explorar tuits amb criteri temàtic o accedir al contingut més compartit: text, fotografies i vídeos. Alguns usuaris han pogut comprovar de primera mà l'aspecte durant les proves que Twitter està realitzant:

Finalment, entre les novetats que han trascendit amb què treballa la companyia, hi ha que aviat serà possible oferir, per primer cop, tuits promocionats en altres espais fóra de la pròpia xarxa de Twitter.