Un dron impacta contra un avió de British Airways, sense conseqüències

Una nau que s'aproximava aquest diumenge a l'aeroport de Heathrow va rebre l'impacte d'un dron abans d'aterrar. L'ensurt no va tenir conseqüències

18.04.2016

Podria tractar-se del primer cas d'impacte d'un dron amb una nau d'un gran companyia comercial, en aquest cas British Airways. Aquest diumenge al migdia, quan l'avió s'aproximava a l'aeroport de Heathrow (Londres), un dron va impactar amb la part del davant.

L'incident no va tenir, afortuadament, conseqüències i l'aterratge es va fer sense problemes. L'avió feia el trajecte de Ginebra (Suïssa) a Londres i a bord hi anaven 132 passatgers i 5 membres de la tripulació.

Després de l'aterratge, el pilot va explicar que un objecte - amb tota probabilitat un dron- havia impactat en la part del davant de l'Airbus A320. L'incident, el primer d'aquestes característiques al Regne Unit, està sent investigat per la policia. Les autoritats de l'aviació civil d'aquell país recorden que està absolutament prohibit enlairar drons en àrees pròximes a aeroports i que l'incompliment de la normativa en questa matèria pot comportar dures sancions.