Un nou portal permet consultar tots els ajuts europeus disponibles des de Catalunya

Els seus responsables l'han presentat als agents del territori durant un acte a la Diputació de Tarragona

18.02.2016

Els agents del territori, càrrecs electes, tècnics del món local i representants d'empreses i institucions de la demarcació han conegut de primera mà el funcionament i les característiques del nou portal  que ha activat la Generalitat sobre oportunitats de finançament europeu disponibles. 

Redacció TINET. El servei, allotjat en el lloc web d'Afers Exteriors del Govern, ofereix informació actualitzada de les convocatòries dels diferents fons, recursos i ajuts que les institucions europees.  es agrupa en àmbits temàtics per facilitar-ne l'accés i el seguiment.

L'acte de presentació s'ha fet al Palau de la Diputació de Tarragona i ha anat a càrrec del representant permanent del Govern davant la Unió Europea, Amadeu Altafaj.

El web funciona com a punt únic d'accés a la gestió que fan tots els departaments de la Generalitat en matèria de fons i destaca projectes exitosos desenvolupats a Catalunya amb finançament europeu. Durant l'acte de presentació, Amadeu Altafaj ha pronunciat la conferència "Els fons europeus a Catalunya: oportunitats i enes de creixement".

Aquest nou portal reuneix totes les oportunitats de finançament europeu disponible identificats per temes, alerta de les convocatòries en curs per part de les institucions, facilita l’accés a la informació dels Departaments de la Generalitat que intervenen en aquests fons i destaca exemples del que s’ha fet i s’està fent a Catalunya amb finançament europeu. Es tracta d’un servei web desenvolupat pel Govern pioner a Europa que pretén facilitar a la ciutadania l’accés a la informació sobre oportunitats de finançament europeu.