Un relat sobre la pèrdua de la innocència durant la infantesa guanya el Premi TINET

L’escriptor valencià Salvador Company va endur-se el Pin i Soler de narrativa amb "Sense fi" dels Premis literaris Ciutat de Tarragona

11.05.2015

Nela Miralles i Pujol és l'autora guanyadora del 18è Premi de narrativa curta per internet Tinet, amb el relat Els noms de les vaques. Es tracta d’una història que parla de la pèrdua de la candidesa d’una nena que creix i veu com les persones que estima s’apaguen, moren, són derrotades. El veredicte del jurat es va fer públic durant la cerimònia de lliurament dels premis Literaris Ciutat de Tarragona, celebrada dissabte al Teatre Metropol de Tarragona.

Redacció TINET / Ajuntament de Tarragona L' escriptor valencià Salvador Company va fer-se amb el Pin i Soler de novel·la, que arribava a la seva 25a edició amb Sense fi. Pel que fa al premi de Traducció, Vidal Alcover, el vencedor va ser el mallorquí Gabriel de la S.T. Sampol amb una de les grans obres de la literatura portuguesa:  Peregrinação de Fernão Mendes Pinto

La guanyadora de la divuitena edició del Premi TINET de narrativa curta, Nela Miralles i Pujol, va néixer a Vilassar de Dalt (El Maresme) fa 48 anys. Després de cursar estudis de Psicologia a la Universitat de Barcelona,  s'ha dedicat a diverses ocupacions, però sempre a la mateixa afició: l'escriptura: des de la poesia, durant l'adolescència i la joventut, fins la narrativa, els darrers anys.

El jurat ha considerat que l'obra guanyadora "és un relat molt ben estructurat que demostra un domini excel•lent de la llengua, amb una prosa fluïda que avança àgil acompanyada de l'ús d'uns recursos acurats, encertats i rics. Un conte de gran sensibilitat que fa clara la pèrdua de la candidesa d’una nena que creix i que veu com les persones que estima s’apaguen, moren, són derrotades... mentre dibuixa un món perdut".

El vicepresident de la Diputació de Tarragona, Albert Vallvé, va ser l'encarregat de lliurar el premi: la musa de bronze i 1000 euros. L'obra i una selecció dels millors relats presentats seran publicats, a més, per Cossetània Edicions.

Els Premis Literaris Ciutat de Tarragona són convocats per l'ajuntament de Tarragona, Òmnium Cultural del Tarragonès i el Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i compten amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, la Joiera Blázquez i les editorials Cossetània, 1984 i Angle.