Una app per a reclamar els teus drets com a passatger

30.07.2014

Si mai us heu quedat atrapts en un aeroport europeu o una companyia us ha perdut l'equipatge, potser us heu trobat sense saber ben bé què reclamar, a qui i com. Ara una app mòbil ens ajuda a comprovar instantàniament els nostres drets, allí on ens trobem. Posada en marxa per la Comissió Europea l'any 2013 per a usuaris de l'avió i el tren, ara s'amplien i milloren les funcinaliats. L'app cobreix tots els mitjans de transports habituals: aeri, ferroviari, autobusos i també navegació.

Your Passenger Rights (els teus drets com a passatger) és el nom d'aquesta l'aplicació  que us dóna informació clara i concisa sobre els drets dels viatgers a la Unió Euorpea. Les preguntes i respostes que apareixen faciliten que podeu identificar el problema que patiu i obtenir una explicació clara dels vostres drets relacionats amb aquell problema, així com les opcions que teniu en cada cas.

L'aplicació inclou funcions per a persones amb discapacitat visual (quan sigui compatible amb el dispositiu), està disponible en 25 idiomes i s'utilitza l'emmagatzematge local del dispositiu per evitar la necessitat de connectivitat de dades en els desplaçaments. L'app està disponible per dispositius mòbils amb tecnologia Apple iOS, Android i Windows.

Descobreix quins són els teus drets com a passatgers de la Unió Europea.