Google Keep

Utilitats

23.06.2015

Simplicitat i funcionalitat, dues paraules que descriuen l'aplicació oficial de Google per a gestionar petites notes, recordatoris, pensaments... tant des de dispositius Android com des de qualsevol ordinador. Entre els avantatges destaca l'opció de compartir l'edició de notes entre diverses persones, una funcionalitat molt útil per fer, per exemple, la llista de de la compra familiar.

 

Google KeepGratuït
Web: www.google.com/keep
Android i versió web

Google Keep és un servei web i una aplicació multidispositiu que permet guardar notes i llistes, ja sigui estant davant de l'ordinador o, en qualsevol lloc, des d'un dispositiu mòbil. La versió per Android permet, a més, aprofitar la identificació de veu de Google per crear notes simplement dictant-les o fer ús de la càmera per afegir notes més visuals.

Un altre dels punts forts de l'aplicació és la possibilitat de compartir i gestionar notes simultàniament. Diverses persones poden editar un mateix llistat i veure les modificacions que fan en temps real la resta de participants. En aquest cas, és important tenir activada la connexió a Internet, que també és imprescindible per realitzar les anotacions de veu.

També cal destacar les opcions de recordatoris, que poden ser o bé d'hora o o bé d'ubicació. Els recordatoris d'hora permeten crear una alerta en un dia i una hora determinats i, a més, aquests poden ser recurrents i repetir-se en el temps (diàriament, setmanalment...). En canvi, els recordatoris d'ubicació, més innovadors, aprofiten la geolocalització del mòbil i s'activen quan l'usuari s'aproxima a un lloc definit prèviament per recordar-li quelcom a fer.

Altres característiques de l'aplicació:

  • Edició d'etiquetes per una millor organització dels recordatoris.
  • Personalització del color de les notes.
  • Arxivament de les notes.
  • Possibilitat de generar notes noves a partir de la còpia d'altres notes ja creades.
  • Compartició a les xarxes socials i altres plataformes.