Ponents

Perfils dels i les ponents de la TINETjornada 2015 "Vint anys compartint"

Manel Sanromà Professor de matemàtica aplicada de la Universitat Rovira i Virgili.És promotor de la xarxa ciutadana de Tarragona Tinet i del domini .cat Va ser el primer president de la Fundació puntCAT. És membre de la Internet Society i en fou el director del capítol català. En l'actualitat és CEO de Barcelona CIRCLES.

 

Carlos Fernández Zamora  Cap de Formació de IPA Tarragona. IPA (Internactional Police Association) i l'Associació Astafanias (una associació de familias del Tarragonés que acull totes les discapacitats psíquiques)  han impulsat una aplicació web i mòbil que permet la identificació de menors amb autisme en cas que es trobin desapareguts o en risc, per part de cossos i agents relacionats amb la seguretat.  Representants de l'Associació Astafanias, seran també presents i explicaran les motivacions i l'experiència sobre la posada en marxa d'aquesta aplicació.

 

Coia Domingo Antropòloga i gestora cultural. Promotora de Vaporlab (http://www.vaporlab.cat/ca)  i impulsora de la XECC que vol unir espais de coworking del Camp per facilitar la mobilitat i la relació de la seva comunitat; i per facilitar el creixement dels seus projectes. També vol donar a conèixer la filosofia coworking i promoure el creixement d’aquest tipus d’espais al Camp de Tarragona.
Facebook https://www.facebook.com/coia.domingo
Twitter https://twitter.com/coiadomingo
Instagram https://instagram.com/domingocoia/
 

Mercè Fort Dinamitzadora del Punt TIC Santa Bàrbara des de l’any 2006. Formadora en noves tecnologies amb més 15 anys d’experiència. Col·laboradora en projectes de seguretat TIC, especialment en programes de sensibilització i educació d’infants i adolescents. Impulsora, juntament amb tres tècnics més de l’Ajuntament de Santa Bàrbara, de l’Smartcentre de Santa Bàrbara, espai pioner que ha fusionat els serveis de cultura, promoció econòmica i joventut utilitzant les noves tecnologies com a nexe d’unió de tots els serveis. Actualment, tècnica i dinamitzadora de noves tecnologies de l’Smartcentre de l’ajuntament de Santa Bàrbara.

 


Vanessa Galcera Organitzadora i Women Techmakers Lead del Google Developer Group Tarragona (GDG Tarragona). Desenvolupadora de Software especialitzada en tecnologies Java, Android i servidors d’aplicacions. Cofundadora de l’empresa Sm4rt Cities. Cofundadora de la comunitat TarracoDroid.

GDG Tarragona (Google Developer Group) és el Grup de Desenvolupadors Google de la província de Tarragona. Està format por experts en diferents tecnologies TIC, entre aquestes, les de Google (per exemple tot l’ecosistema Android, Google Glass, Cloud, Chrome, Maps, Google+, Cast, etc).

Rosa Comes Gestora cultural i poeta. Llicenciada en Filologia Catalana i postgrau en Teoria i Estètica de l'Art Contemporani. Fa catorze anys que és tècnica de cultura a l'administració pública (a l'Ajuntament de Tarragona i a la Generalitat de Catalunya), on s'ha especialitzat en l'acció cultural a Internet. Actualment, és la responsable de la comunicació i la participació digitals a les àrees de Cultura, Festes i Patrimoni de l'Ajuntament de Tarragona, on en coordina l'estratègia 3.0 i desenvolupa el projecte d'art i patrimoni El Batec del Temps. En l'àmbit privat, és cofundadora de la comunitat oficial dels InstagramersTGN, on exerceix de mànager des del 2011. Ha impartit classes de gestió cultural i Internet a la Biblioteca Pública de Tarragona, a la xarxa de Centres Cívics de la ciutat i a la Universitat Rovira i Virgili, en màsters i postgraus relacionats amb Humanitats.  http://evitoelverb.wordpress.com.  
 

Albert Anguera Mànager d'InstagramersTGN i 'community manager'. D'ofici delineant, amb els anys ha canviat d'orientació laboral i s'ha especialitzat en la gestió de xarxes socials, especialment Instagram, a partir de la seva implicació en la comunitat oficial d'Instagramers de Tarragona i en empreses d'altres sectors. En aquest àmbit, a banda de la gestió de la xarxa, ha organitzat tot tipus d'accions participatives, com ara concursos, instameets o trobades, visites guiades o instawalks, tallers fotogràfics... És creador i desenvolupador del projecte IgersMap, "el primer mapa del món creat per i per a instagramers", que s'ha implantat a Tarragona, Girona, Saragossa, Bilbao, Barcelona i Madrid. Ha impartit classes sobre Instagram a la Biblioteca Pública de Tarragona, a la xarxa de Centres Cívics de la ciutat i a la Diputació de Tarragona.  http://animalde3potes.wordpress.com.

Pep Carbonell Ha desenvolupat la seva carrera professional com a creador, dissenyador i programador web per a empreses i particulars. És especialista en e-commerce, consultor de màrqueting online i especialista en posicionament SEO, SEM i SMO. Tècnic de Hardware/Software. Consultor i programador VBA per a l'automatització de proccessos en la gestió de dades. Ha mantingut una intensa activitat com a formador i docent en informàtica i eines TIC, amb  25 anys d'experiència. Aquesta s'ha desenvolupat en el camp d'empreses privades, col·legis professionals i l'administració pública. A la Diputació de Tarragona ha desenvolupat activitats formatives com la TINETaula i la TINETescola, que ve desplegant des del seu inici i fins l'actualitat. Web: www.pepcarbonell.com

Montse Jaraba Periodista. Llicenciada en Ciències de la Informació per la UAB i Postgrau del Màster "Textualitats electròniques i Literatura digital" UOC. Estudis de Dret a la Universitat de Barcelona. Periodista a mitjans d'informació de Barcelona i Tarragona, ha estat cap de redacció, cap de programes i editora d'informatius de la Cadena SER Tarragona, corresponsal i col·laboradora de diferents mitjans informatius del país: EFE, el diari El País i Catalunya Ràdio, entre d'altres. Al 2005 va començar la seva tasca a l'Administració Pública com a tècnica de l'Organisme Autònom per a la Socitat de la Informació (OASI) de la Diputació de Tarragona. Des de 2010, integrada a l'Àrea de Coneixement i Qualitat de la Diputació de Tarragona. L'any 2011,  va participar en la creació de l'activitat formativa destinada a promoure un ús segur, positiu i responsable a Internet per part dels usuaris més joves: la TINETescola. Des d'aleshores s'ha fet càrrec de la seva coordinació i del seu desplegament. Twitter: @montsejaraba