El Dia per una Internet més Segura 2016 crida a tothom a implicar-se en aquest objectiu

"Juga el teu paper per una millor internet" és el lema del Dia mundial per una Internet més Segura 2016 que secelebra aquest 9 de febrer, impulsat per la Comissió Eruopea

09.02.2016

El Dia per una Internet més segura té lloc cada mes de febrer per a promoure un ús més segur i responsable de la tecnologia online i mòbil, especialment entre la canalla, adolescents i joves de tot el món. Enguany se celebra aquest 9 de febrer amb el lema en anglès "Play your part for a better Internet": Juga el teu paper per una Internet millor.

Als països de la Unió Europea, al darrere de l'organització d'actes en aquesta jornada hi ha Insafe, una xarxa euorpea per augmentar la conscienciació i promoure la segureat i l'ús responsable d'Internet i els dispositius mòbils, especialemnt entre canalla i adoelscents.
La xarxa vol permetre als ciutadans utilitzar Internet i les tecnologies online de manera postiva, segura i efectiva i fa una crida a compartir la responsabilitat per a la protecció dels drets i necessitats dels ciutadans i en particular la canalla, adolescents i joves per part de governs, educadors, pares, mitjans, indústria i altres actors rellevants.

Entre les accions que desenvolupen hi ha aquesta jornada de conscienciació a nivell global: el Dia per una Internet més Segura. En la seva edició de 2016 es vol involucrar als diferents agents de la societat per tal que prenguin part en aquesta tasca d'aconseguir una internet millor. Per això han posat en marxa inciatives a través de les xarxes convidant tothom a explicar com posen de la seva part en aquest objectiu, fent servir etiquetes a les xarxes com: #SID2016 #Iplaymypart #playyourpart.  També es poden mostrar missatges  a través d'aquesta plataforma. El vídeo oficial resumeix així els objectius de l'edició d'enguany:

Cada país de la xarxa Insafe, finançada per la Comissió Europea,  té un centre de coneixement i conscienciació que es responsable d'impulsar campanyes, coordinar accions i desenvolupar accions conjuntes a nivell dels respectius països així com treballar conjuntament amb altres ens a nivell local, regional i europeu.

A Catalunya, en col·laboració amb aquest programa hi treballa el Centre d'internet més Segura que compta amb un lloc web destinat a assessorar, aportar informació i recursos, així facilitar denúncies relacionades amb l'ús d'Internet per part de menors. Hi trobareu material específic per a pares, educadors i joves i  tota mena d'informació interessant.

A l'Estat espanyol Protegeles.com és el centre de seguretat a internet de referència associat al Programa Safer Interent de la Comissió Europea. Compta amb una llarga història pel que fa a accions relacionades amb la conscienciació i el suport per aconseguir una internet més segura, especialment entre els menors. Editen i publiquen recursos i material multimèdia relacionat amb aquestes qüestions de manera regular.