La policia alerta del frau de serveis per a eliminar el “doble check” blau de whatsapp

11.11.2014

El malestar generat entre molts usuaris de whatsapp, gens d’acord amb la darrera novetat del servei per a introduir el sistema de comprovació de lectura dels missatges (doble check blau), ha estat ja utilitzat per a posar en circulació serveis fraudulents que volen estafar els clients.

Així ho han posat de manifest des del cos de la Policia estatal, a través del seu compte oficial de Twitter, en què s’alerta als ciutadans sobre aquest fet i se’ls convida a no fer cas d’aquests anuncis. El tuit de la policía inclou l’exemple d’un servei que demana  dades personals de l’úsuari amb la promesa que se’ls aconseguirà eliminar aquesta funcionalitat del whatsapp.

La policía recorda que, ara com ara, aquesta funció no es pot desactivar. Cal tenir en compte que per a què aparegui el doble check és necessari haver actualitzat la darrera versió del whatsapp. Si no s’ha actualitzat de manera automàtica – i eviteu fer-ho de manera manual- no caldrà que us preocupeu.  Un altre sistema per evitar les dues ratlles blaves de confirmació de lectura és recórrer a una versió anterior del servei.  

Finalment, llegir els missatges de whatsapp a través de les notificacions del propi telèfon, sense arribar a obrir l’aplicació, és una altra manera d’esquivar el doble check blau.

I, per suposat, si no ens agrada gens ni mica la política del servei , sempre tenim l’opció de donar-nos de baixa.