TINETescola: consells i bones pràctiques a Internet

Una activitat amena per als escolars perquè sàpiguin moure's per Internet amb seguretat

La Diputació de Tarragona impulsa la difusió i la utilització d’Internet entre els més petits a través de la TINETescola, un taller educatiu i lúdic que proporciona als alumnes eines, coneixements i consells de seguretat i bones pràctiques a Internet. A través del portal de TINET es vol ensenyar als alumnes com les TIC els poden aproximar als seus municipis, a la seva comarca i a la seva demarcació. Es tracta d'una activitat gratuïta adreçada a les escoles de la demarcació de Tarragona.

Objectius

La TINETescola persegueix:

 • Donar a conèixer una breu referència a la història d'Internet i la seva implantació a Tarragona a través de TINET.
 • Facilitar els conceptes bàsics sobre la Xarxa i la navegació.
 • Practicar la navegació pel web de TINET com un nou model de portal.
 • Donar a conèixer tot un seguit de consells de seguretat i de bones pràctiques a Internet.

Descripció de l'activitat

Per assolir els objectius anteriors, l'activitat es divideix en quatre blocs:

 • Una presentació visual i explicació de la cronologia d'Internet i de TINET.
 • Una explicació de termes bàsics del glossari del lèxic propi d'Internet.
 • Unes pràctiques que van des de la introducció d'una URL i el descobriment de l'estructura d'un web, passant pels mecanismes de recerca als portals, l'ús de dreceres i de directoris de contingut i la metodologia de navegació, fins a arribar a conèixer un portal com TINET.
 • Un recorregut per les pràctiques que cal tenir en compte en l'ús del correu, les xarxes socials, els xats i les càmeres web, així com en la publicació de dades personals i de fotografies.

Recursos i material

Per desenvolupar l’activitat formativa, la Diputació de Tarragona aportarà el material detallat a continuació, i els recursos docents necessaris amb personal preparat.

 • Un quadern d'activitats pels alumnes, que consta d’un apartat informatiu general de l’activitat adreçat als participants, professors i pares.
 • Un bolígraf.
 • Una bossa de la TINETescola.
 • Una enganxina per posar el nom de cada alumne.

L’escola, per la seva banda, haurà de facilitar una aula amb connexió a Internet, ordinadors per als alumnes i un projector. També es requereix la presència d’un tutor o mestre de l’escola durant el desenvolupament de l’activitat.

Destinataris

La TINETescola és una activitat gratuïta destinada a les escoles i als instituts de la província de Tarragona. Es poden consultar els requisits de cada convocatòria en les respectives bases.

Cinquena convocatòria

Grups i horaris

Els centres educatius es podran inscriure a l’activitat com a màxim un curs, a escollir entre 4t, 5è i 6è de primària i 1r i 2n d'ESO, i fins a 3 línies per cada curs.

La TINETescola es desenvoluparà durant hores lectives i tindrà una durada d’unes dues hores segons la disponibilitat de l’escola.

Les activitats de la TINETescola es van iniciar el mes de maig de 2011 i s'han perllongat fins a l'actualitat a través de noves convocatòries.

Vull saber-ne més